Tryck över ett implantat.

Fråga:

Hej!
År 1998 blev jag påkörd av en buss, och mina två främsta framtänder i överkäken var tvungna att ersättas med två kronor med titanskruvar. Nu efter många år drabbades jag av periimplantit i det ena implantatet. Därför fick jag ett nytt för ca. ett år sedan. Jag kände på en gång efter operationen ett konstant tyck och det trycket är fortfarande kvar. Var in nyligen och tog en röntgenbild, men det ser bra ut säger de. Men något fel är det, jag känner inget sånt tryck över det andra implantatet. Dessutom är mina lymfkörtlar svullna på samma sida på halsen som mitt kronglande implantat sitter. Jag vet sedan tidigare att det hör ihop, eftersom de kunde ömma när jag var inflammerad i implantatet och efter tandoperationerna.
En extra operation gjorde de efter insättning av implantatet. De var tvungna att karva bort sjukt ben p.g.a. en ny information.
Vad kan det vara som jag känner nu?
Kan jag vara allergisk mot det nya implantatet, eller är det på gång en ytterligare ny infektion som de inte kan se på bilderna?
Jag är röd och svullen, och till och med över min friska tand. Kan en infektion sprida sig till min friska tand som är bredvid och skada den också?

Tack på förhand!

Mvh

Svar:

Hej!

Tråkigt att det nu inte är bra med dina implantat. Implantat kan liksom vid andra stora operationer stötas bort och periimplantiten kanske inte var helt utläkt. För att minimera din smärta och ta problemet innan det blir större, tycker jag absolut att du ska boka tid och träffa tandläkaren som satt senaste implantatet för hjälp. Tyvärr är det inte alltid implantat som är lösningen även om man hoppats på det.