Smärtsam neuropati efter utdrag av visdomstand

Fråga:

Januari 2020 drog jag ut en visdomstand på underkäken.
Det var lite jobbigt att dra ut den men det gick bra.
Jag åt Alvedon och Ipren mot den hemska smärtan som förmodligen alla får. Tyvärr tog det runt 4 månader för hålet att läka. Jag åt smärtstillande hela tiden. Tandläkaren fick om och om igen att spola i hålet. Sedan var allt frid och fröjd.
Midsommar 2021 känner jag lättare huggsmärtor från området där tanden var förut. Smärtorna blev värre och värre huggande, skärande och som elstötar. Efter många olika varianter av röntgenbilder på tänder och käken så konstaterades det att inga fel syntes. Jag fick diagnosen neuropati av en neurolog som trodde det berodde på skador när tanden drogs ut.
Min fråga: kan det vara riktigt att jag känner av nervsmärta pga av skadad nerv vid utdrag av visdomstand när det har förflutit 1 1/2 år då jag innan har varit helt besvärsfri?
Vänligen

Svar:

Hej,

Nervskador är relativt vanliga efter stora operationer så som din. Vanligtvis är det nervskador som är övergående och problemet endast är någon vecka till någon månad efter operationen.

En aktivering av en gammal nervskada är ovanligt men kan förekomma. Viktigt är att du kan få hjälp för att inte påverkas för mycket av din nervskada i din vardag.