Rotfyllning

Fråga:

Hej! Idag (söndag) fick jag åka in akut till tandläkare pga värk /det visa sig att tanden var död och behövde rotfyllas. De öppna upp å rensade kanalerna och jag ska tillbaka imorgon å göra klart hela rotfyllningen. Är det för tidigt att göra två såna stora ingrepp dagarna efter varandra? Tandl sa att om jag inte har ont och det är torrt i kanalerna är det ok att göra det. Till saken hör att jag har betalat mycket till tandläkare detta år så jag får mycket hjälp från försäkringskassan, det är sista dagen den 4/6 å det vet tandläkaren så hon vill vara snäll å göra det innan den 4/6 så jag slipper betala så dyrt för rotfyllningen men jag vill ju inte skynda på nåt om det är risk att det blir fel.
Jag har gått till min ordinarie tandl 3 ggr denna vår å klagat på min tand men han har bara sagt att det är lite mörkt vid roten å inte gjort nåt /men i veckan har värken ökat så därför fick jag gå akut idag till en ny. Mvh

Svar:

Hej,

Det är riktigt som tandläkaren säger, att man kan göra en rotfyllning (även vid första besöket om tiden tillåter) omedelbart om du är smärtfri, tanden torr och ingen infektion vid rotspetsen.