7 november 2023

Webbinarium 13/11: Högkostnadsskydd inom tandvården leder till vårdköer den

Hur skulle ett högkostnadsskydd påverka tandvården? Regeringen har tillsatt en utredning om att stärka tandvårdens högkostnadsskydd för att mer efterlikna det som finns inom övrig vård, som ska lämna sitt slutbetänkande senast 31 oktober 2024.

En ny rapport från Privattandläkarna, framtagen av Mårten Blix, fil doktor i nationalekonomi, visar att ett högkostnadsskydd inom tandvården skulle leda till vårdköer inom tandvården. De delar av Sverige där det redan i dag råder brist på personal inom tandvården kommer att drabbas värst. Ett högkostnadsskydd skulle också bli betydligt dyrare för skattebetalarna än hittills beräknat.

Privattandläkarna presenterar också en undersökning som visar patientens kostnad för tandvård.

Rapporten och undersökningen presenteras av Lars Olsson, näringspolitisk chef för Privattandläkarna, och kommenteras av Anna-Maria Stenlund Berggren, områdeschef tandvård i Region Västerbotten och Karin Fälldin, ordförande i Folkhälso- och tandvårdsberedningen i Region Stockholm.

Varmt välkomna till ett seminarium där vi diskuterar förutsättningarna för en god tandvård och hur tandvårdens utmaningar bäst löses.

Medverkande:
Anna-Maria Stenlund Berggren, områdeschef tandvård, Region Västerbotten
Karin Fälldin, ordförande i Folkhälso- och tandvårdsberedningen, Region Stockholm
Lars Olsson, näringspolitisk chef, Privattandläkarna

Tid: måndag 13 november, kl.10.00-10.45
Plats: Online. Webbinarium via Zoom. Anmäl dig här

Rapport: Vårdköer i tandvården

Med vänliga hälsningar
Privattandläkarna