Tandutdragning

Fråga:

Hej, för ca 3 veckor sedan drog jag ut en tand. Det tog ca 50 min för roten va böjd, fick hemskt ont efteråt och ca 2 dar efter väldigt svullen och ingen känsel på hakan, efter 3 veckor känns det som det sticker och killar i hakan, har också en brännande känsla innanför underläppen. Har dom kommit åt nån nerv vid bedövning/ utdragning? Kan det rätta till sig? Det är en väldigt otäck känsla. gör inte superont men molar ju på hela dagarna så blir så väldigt trött av det. Ska jag kontakta tandläkaren eller vänta? Har hört att det kan ta ett tag att ”rätta” till sig men är orolig att det aldrig ska bli normalt igen? Sen ömmar det fortfarande i hålet men inte så farligt.Det kanske är normalt? Tack på förhand!

Svar:

Hej!
Kontakta din tandläkare för kontroll! Sannolikt fick sig nerven en törn – endera av bedövningen och/eller av själva ingreppet.
Det går tillbaka men kan ta tid. Din tandläkare bör kolla att du inte har någon infektion i såret och att det läker som det ska samt följa besvären från nervpåverkan.