Tandställning

Fråga:

Hej
Jag har haft tandställning i nästan 2 år nu. Min tandläkare sa att det inte skulle ta längre än 2 år och att det tom inte behövde ta så länge. Men nu har det nästan gått 2 år och jag känner att min käke är sämre än vad den tidigare var, dock säger min tandläkare att det ser bra ut. Jag undrar nu om min tandläkare negligerar arbetet på mima tänder, och borde jag gå till en tredje part som kan undersöka mina tänder för att se om arbetet sker på ett etiskts sätt.
Tack

Svar:

Hej!

Det kan vara svårt att i det individuella fallet i förväg ange förväntad behandlingstid. Tandläkaren utgår från vad som oftast gäller men som sagt tillväxten i käken mm kan ha en annan tidsplan. Viktigt är att behandlingen pågår så länge det behövs för att uppnå önskat resultat.

Försök formulera mer specifikt vad som inte känns bra och tala med din behandlande tandläkare om detta. Känns det inte helt ok därefter så kan du på egen bekostnad söka en second opinion av en annan tandreglerare. Bra är att ha med en journalkopia som underlag för den bedömningen så att utgångsläget och insatt behandling framgår.