Tandläkarens misstag

Fråga:

Hej
Var in akut till tandläkaren då jag var öm och svullen i kinden/tandköttet. Efter röntgen konstaterades en inflammation under en gammal lagning. Tandläkaren bedömde att tanden behövde rotfyllas. Tanden borrades upp och en provisorisk lagning sattes i väntan på rotfyllning.
Under kvällen och natten fick jag fruktansvärd tandvärk och svullnaden blev mycket mycket värre. Åkte in akut igen och efter en timmes borrade och med röntgen fick jag veta att den provisoriska lagningen hade flutit ner i rotkanalen, vilket inte ska hända egentligenenligt dom. Tanden gick inte längre att rädda så de drog ut den direkt och jag blev tvungen att ta kåvepenin under en vecka.
Nu måste jag stå för kostanden för en bro med implantat istället för en rotfyllning och jag känner att det inte inte gått rätt till. Borden tandläkaren ge mig reducerat pris på vidare behandling eller måste jag bekosta allting själv? Vad är din åsikt om händelsen?

Svar:

Hej,

Alltid tråkigt när man måste ta bort en tand men tyvärr är det många gånger bästa alternativet. Behandlingarna du gjort hittills måste räknas som akutbehandling och gör inte att du kan få något reducerat pris. Om du anser dig felbehandlad eller inte kommer överens med din vårdgivare får du vända dig till Inspektionen för vård och omsorg.