Tandläkare – Slarvar?

Fråga:

Hej, var hos min tandläkare på rutin kontroll för två veckor? sedan, tandläkaren sa att allt i min mun ser bra ut inga hål/aktiva karies angrepp. Sa att jag hade verk i en tand men hon såg inget, jag såg lite svart på sidan men antog att det var inbilning från min sida… Nu har den delen på tanden lossnat, ytterligare en tand i underkäken fram har lossnat i karies och fyra till tänder i underkäke har samma angrepp… Ett litet svart hål och vitt över tanden runt, tandköttet har dragit ner sig men hon har inte sagt ett ljud om det. Och inte erbjudit mig att se en tandhygienist heller.

Vad bör man göra med en tandläkare som denna som man känner aktivt är nonchanlant och inte gör ett skit utan säger att ”allt är perfekt och ser normalt ut.” Även i röntgen, vad bör man göra? En IVO anmälan eller ska jag kontakta något, det är en privat klinik i staden jag bor i.

Svar:

Hej,

Tråkigt att höra. Du kan göra en IVO anmälan om du vill. Du kan också rekvirera dina röntgenbilder och ta med dig dem till en annan tandläkare och göra en ny undersökning. Du får betala den nya tandläkarundersökningen, men du kan också få en bedömning så du vet hur ditt munstatus är och den nya tandläkaren kan också se på röntgenbilderna om det var något man kunde förutspå.