Tandkötts infektion

Fråga:

Hej! Sen nyligen började mitt tandkött blöda när jag borstade tänderna, förmodligen för jag gjorde det för sällan. Tillslut för bara några dagar sedan så började de blöda konstant bak i tandköttet vid min visdomstand på vänstra sidan. Jag fick Panik såklart dagen efter slutade det men ja hade ont i bakre delen och det såg ut som ett slags sår i tandköttet längst bak nästan varaktigt. Jag trodde de var någon slags läknings process men de fortsatte göra ont och jag vågar inte tugga på den sidan. Nu när jag titta noggrant idag runt om i tandköttet med lampa ser de nästan groft ut lite överallt på tandköttet. Jag är helt livrädd om jag är ärlig för vill verkligen inte tappa mina tänder jag flytta dessutom till spanien så har inte tandläkare nära mig snälla kan jag få rådgivning för är väldigt rädd och vet inte vad jag ska göra. Mvh

Svar:

Hej!

Du kommer inte att tappa några tänder, du kommer sannolikt att få en ny. Kontakta en tandläkare akut nu för en koll av vad som är på gång. Sannolikt är det en visdomstand som försöker göra entré och då kan det bli problem med tandköttet under en period.

Vanligen spolar man ur området tandköttsfickan som bildats och visar dig hur du bäst ska sköta det i framtiden. Vänta inte för det kan bli en lite värre varbildning om det inte görs rent nu. Bra att du kommit igång med daglig munhygien.