Tandbro

Fråga:

Har fått en Tandbro med hängande tand längst ut på tandraden.
Har haft problem med smärtor så gott som hela tiden efter Nedslipningen, hemska smärtor som kom och gick hela tiden. Har nu fått permanent Tandbro men har fortfarande ont och spänningar . Framträdande efter matintag och vågar knappast tugga överhuvudtaget.

Vaknar med molvärk.

Är det verkligen så det ska bli?

Känner mig verkligen lurad och mycket besviken då jg betalat en stor summa pengar för detta och hoppades på bra resultat. Hade förlorat en tand med sprickor i och värk.

Svar:

Hej!
Nej så ska det inte kännas efter avslutad behandling.  Tänder som utsätts för slipning m.m kan höra av sig men de symptomen ska klinga av och  när arbetet är klart bör det vara symptomfritt.  I ditt fall kan besvären dels vara från de slipade tändernas pulpor – men mer troligt orsakade av belastning  på bron. En bro med friände längst ut måste vara noggrant avvägd i utformning och belastning och dina symptom
tyder nog på att du pressar tänder nattetid och man behöver kolla upp bettfunktion.

Om din tandläkare är medlem i Privattandläkarna finns ett tvåårigt garantiåtagande hos denne om något skulle behöva göras om. Kommer ni inte tillrätta med besvären så kan du kontakta en annan tandläkare för en second opinion och ett utlåtande om dina problem. Ett sådant besök får du själv bekosta.  Ta först kontakt med din behandlande tandläkare och berätta om dina symptom.