Smärta efter rensning tänder under bro

Fråga:

Hej!
Jag har fått en bro 35-37, efter det fick jag kraftiga smärtar, man avvaktade 3 veckor till slut man började rensa kanalerna. Efter det jag fick ont, öppnades 3 gånger, kändes bättre men nu har jag börjat känna igen. Tänderna ömma på nudda med tungan. Det känns som sår som finns under bron tandkött. Varför blir de aldrig bra. Har hållit på 6 månader, trött på det. Vad kan man göra mer?

Svar:

Hej!
När rotbehandlingen inte lett till önskad besvärfrihet får man tänka om och tänka nytt. Be din tandläkare och känns noga efter själv hur bron fungerar i tuggbelastning, sammanbitning och när du rör käken i olika riktningar. Porslin är hårt och man kan inte gnugga/gnissla in en tandyta som eventuellt är för hög. Symptom uppstår då i omgivande vävnader som tandkött,rothinna och käkben. Låt kolla upp belastningen alltså. Efter så lång tid med rensningar mm kanske det är bra att rådfråga en specialist i rotbehandling så att det inte
beror på en ytterligare rotkanal tex att du har besvär fortfarande. Om din tandläkare är medlem i Privattandläkarna så har hen ett tvåårigt garantiåtagande på bron räknat från cementeringsdatum om den behöver göras om efter rotbehandlingarna.