Rotfyllning

Fråga:

Hej! Jag har haft ont från näsan längs med ögat på kinden till käkens slut. Tandläkaren upptäckte att en framtands rotspetsar var skadade och började en rotrensning. Nu vid andra rotrensningen för ett par dagar sedan beslutades att skicka en remiss till specialist på grund av mycket smala rötter. Detta är bra.
Min fråga är: Jag är öm och det stramar i kinden på den behandlande sidan men har även ont på andra sidan näsan och under ögat. Kan det bli så? Tandläkaren har gjort en undersökning på alla övriga tänder som då var ok.
PS jättebra att man kan få ställa frågor så här!

Svar:

Hej!

Hörntanden kallas ibland ögontanden då smärta från dennas rot ofta känns mot ögat till. Om rotkanalen är trång så har inte rensningen ännu kunnat utföras helt och därför kvarstår infektion tills den är helt rengjord. Dock kan inte denna tand orsaka problem på andra sidan medellinjen.

Kanske pressar/gnisslar du mot framtandsområdet pga obehaget som finns där. Eller så finns något inflammation/infektion i bihålan som irriterar. Resonera med din behandlande tandläkare om eventuell konsultation av Öron Näsa Hals läkare.