Rotbehandling

Fråga:

I November, Oktober och Januari var jag hos kliniken, vid fyra besöks tillfällen och det gjordes undersökning och lagning för hål.
Detta var hos en privat klinik. Och jag kände samma smärta som jag känner nu.
Läkaren sa först att det kan bero på att jag behöver tandskena för jag biter hårt i käkarna. sen sa läkaren efter att ha tagit bilder att de pågrund av hål.

Så jag lagade 6 hål.

Nu denna vecka så fick jag så ont i högra sida av ansiktet och de gjorde ont i hela huvudet och tänder. Jag kollade upp hos samma klinik fast annan läkare och fick veta att min högra tand högst upp är död. De vill att jag ska betala 7.800 för hela behandlingen. Jag förstår inte varför de inte kunde ha märkt att de var något med tanden i januari den 13 då det var senaste besöket. Jag frågade denna läkare och fick svar att de kan va så att de inte kunde se det så tidigt. Men de var ju bara för 3 och halv månad sen. Så de kunde inte se nått förrän nu när min tand är död.
Tyckte att det var kontigt, vad tycker du?

Svar:

Hej,

Det stämmer att man inte ser en infektion tidigt på röntgen, utan att infektionen måste öka i storlek för att bli synlig på röntgenbilden. Kliniska undersökningen tillsammans med dina övriga symptom så som smärta kan många gånger leda till att tanden behandlas som om den skulle ha en stor infektion som leder till rotbehandling. Rotbehandling är en definitiv behandling och tandläkaren vill säker avvakta för att se om det räckte med den behandling du fick tidigare i år.