Pulpit

Fråga:

Hej jag håller på att bli galen av värk. Har ont i framtanden som är en gammal rotfylld tand (aldrig haft besvär innan) och i tanden brevid. Tandläkarn har gjort röntgen och ser att rötterna är lite mörka men gjorde inget mer. Gick till en ny tandläkare som sa att tanden brevid den rotfyllde fortfarande lever men att den kanske behöver rotfyllas men att han tyckte jag skulle vända mig till min ordinarie tandl.
Jag gick tillbaka till min vanliga tandläkare som bara säger att det är lite mörkt men gör inget. Har haft ont i ett halvår nu!
Trycker tungan mot tänderna så nu har jag börjat få sår i gommen så nu vet jag knappt om det är tänderna eller såren som gör ont men jag kan knappt äta på den sidan och tänderna är ömma och värker eftersom jag trycker tungan mot de!
Vet inte vart jag ska vända mig eller vad jag ska göra! Dyrt är det oxå att gå till tandl å de ta röntgen å sen inte gör nåt mer utan jag får gå hem med värk..
har du nåt tips?
Mvh

Svar:

Hej,

Har du haft problemet i 6 månader utan att de fått någon form av svullnad bör det inte vara en infektion från tanden. Du bestämmer själv vilken tandläkare du söker vård hos, har du inte förtroende för din tandläkare kan du byta och rekvirera dina röntgenbilder för att inte behöva ta nya direkt. Försök att inte pressa tungan mot tänderna så minskar i alla fall den påfrestningen på framtänderna. Smärta i tänderna/munnen är komplext och tar många gånger lång tid att både lokalisera och behandla.