Problem efter rotfyllning

Fråga:

Gjorde en rotfyllning för ca 6 månader sen. Ca 2 månade efter rotfyllningen började jag få problem. Gjorde inte så ont i tanden mer än att jag är öm och känner av det. Efter ytterligare ett par månader blev problemen värre och jag trodde jag åkt på bihåleinflammation eller något annat. Läkare skrev ut alla möjliga medeciner men inget hjälpte. Till slut blev det röntgen av bihålorna men dom såg fina ut. Men jag hade en slemhinnesvullnad/polyp bakom kindbemet/käken på samma sida där rotfyllning gjordes. Har väldiga problem av detta och mår skit, hälsan har försämrats så otroligt efter rotfyllningen. Vad tror du, kan detta ha ett samband. Har du hört om liknande problem som försvunnit om tanden tas bort?
Är stel och känner mig konstig i hela den sidan där tanden fixades. Har bokat tid till tandläkare men är så himla rädd att gå dit så jag ville bolla med dig först och se vad du tror.

Hoppas du får en fin dag //

Svar:

Bra att du nu bokat tid hos tandläkare för undersökning och åtgärd! Det kan ibland vara svårt att avgöra om det är tand eller bihåla – men en tandröntgen och klinisk undersökning kan säkert ge svar. Ibland kan man – om tanden re-infekterats – göra om rotbehandlingen – men ibland är prognosen för det inte så bra och säker – och då är det bättre att ta bort den.