Problem efter bortagning av visdomstand

Fråga:

Hejsan!
Jag tog för 8 dagar(Torsdag 27/4) bort en visdomstand på vänster sida i nedre käken.
Smärtan efter 4 dagar blev bara värre(ont i örat samt öm i ögat) . Jag kontaktade tandläkaren i tisdags 2/5 när jag inte klarade av att jobba p.g.a smärtan. Fick komma in igår onsdag. Tandläkaren tittade i munnen och sa bara” jag förstår att du har ont” och tog bort stygnen och spolade rent med saltlösning. Sedan la han en tuss i hålet som han smetat någon antibiotika/kortison på.
Fick order om att det skulle bli bättre ganska snabbt och att jag skulle ta bort tussen idag torsdag 4/5.
Känner fortfarande av smärta och har lock och pulseringar i vänstra örat.
Fick aldrig riktigt svar om jag hade fått infektion eller dylikt i såret. Tandläkaren hade lite attityden ”shit happends” du blir nog bättre snart. Han nämde något om att benet var blottat men allt gick så fort och jag blev lite stum av hans attityd så jag glömde att fråga om det var infektion eller inte
Antar att jag inte har en infektion då det inte kom på tal om någon penicillin kur eller dylikt.
Har ni något tips på om det kan vara en infektion eller inte?
Mvh
Har inte lust att ta bort visdomstanden på högra sidan 🙂

Svar:

Det som hände var att blodkoageln som ska bildas i hålet efter tanden och som ska skydda benet och bli läkningsvävnad inte fanns i hålet – detta är ovanligt när hålet har sytts igen för då brukar ”proppen” vara bra skyddad.
Du fick den gängse behandling man gör vid blottat ben så kallad ”dry socket” – lokalt i hålet efter tanden. Man ska inte sätta in antibiotika i detta skede. Peta inte i området och borsta försiktigt och skölj med Hexadent.