Ömmande tandkrona

Fråga:

Hej.Jag gjorde en rotfyllning i slutet av Januari och en månad senare en tandkrona i överkäken.Sen dess har den krånglat med att spänna o vara öm.Varit tillbaka till min tandläkare nu 4 ggr då de slipat ner kronan,trots att jag inte upplevt den hög,letat rester av cement.hade en inflammation och ficka kring kronan som blev värre efter en tandhygienistbehandling.Fick en bihåleinflammation på samma sida efter behandling o öm i uppe i käkbenet.Nu ätit penicillin i 10 dagar o tanden fortfarande lika öm o spänd.
Min fråga är.Kan kronan vara felkonstruerad och behöva göras om.Hur vanligt är det? Är det svårt att ta bort kronan o titta hur allt ser ut under?Känns som om allt blivit fel.Kronan gjordes på en o samma dag och den har gjort ont från dag 1.Är det garanti ifall den måste göras om?Jag hag en ny tid inbokad,men min tandläkare verkar mest bara vilja slipa till den..

Svar:

Hej!
Med de symptom du beskriver och den fördjupade fickan ger misstanke om att tanden kan ha en spricka som gör att det inte blir bra. Det är inte alltid lätt att konstatera men väck tanken som låt kolla!