Olycka nyanser på fasader

Fråga:

Hej:
Jag har gjort skallfasader på över och under käken.
Överkäken gick bra och en tand skulle göras om på grund att den ramlade av och han beställde en ny i samband med underkäken.
Tyvärr blev underkäken tillverkad på en helt annan sätt och skillnad är markant.
Eftersom tanden han bett i överkäken oxå är annorlunda tror jag att det har varit olika tekniker de har anlita.
Påpekade detta och han erbjöd att göra om hela underkäken.
Jag har haft väldigt mycket problem med ilningar (har fortfarande det) så jag så ifrån på grund av jag vill inte utsätta mig igen.
Min fråga är har jag rätt att begära pengarna tillbaka för underkäken och ersättning för tanden i överkäken?
Har betalat 120 tusen total.
Tack för hjälpen.

Svar:

Hej!

Trist att du inte känner dig nöjd efter att ha satsat på fina framtänder. Det kan alltid uppstå problem av teknisk natur vid denna typ av behandlingar men de ska tas om hand och lösas så att alla blir nöjda. Att låta olika tekniker göra de olika käkarna och dessutom i olika material är nog att bädda för problem.

Om din tandläkare är medlem i Privattandläkarna så finns ett treårigt garantiåtagande på fasaderna som gäller hos din behandlande tandläkare. Åtagandet kan under vissa omständigheter överlåtas till annan tandläkare. Åtagandet är ekonomiskt men inte i så måtto att du kan få pengarna tillbaka och behålla de felaktiga fasaderna. Mitt råd är att du går igenom behandlingen vid omgörning, du kommer annars att reta dig känna dig missmodig över vad du ser i spegeln varje dag och att omgörningen noga förbereds: vad ska justeras, hur, materialval, genomförande, behandling av symptom? konsultera annan tandläkare, kanske en specialist i protetik? Ta en vilopaus om det känns jobbigt, använd tiden till förberedelser men ge inte upp.