Kindtand

Fråga:

Hade en tandläkare som gjorde allt fel i tanden visste ej att tandläkaren hade egna bekymmer lade 4 bedövnings sprutor som ej tog så hon borra o jag fick stoppa när det gjorde ont sedan la hon en massa över efter några dagar var jag tillbaka för värk hennes make trodde det kom syre in så mer massa men efter några dagar var jag tillbaka o då visa det sig att hon borra ner i kanal så han rotfyllde o hitta bara tre kanaler o sedan sattes en krona på tanden men nu märker jag att det inte stämmer i den tanden den ömmar vad kommer att ske har dragit mig för att söka ,kommer jag att få betala för detta ingrepp igen jag betalade 12000 kr för denna tand vet att tandläkarn har slutat.går idag hos en annan tandläkare ,har inte frågat om hon ser något på den tanden

Svar:

Hej!
Sök din nuvarande tandläkare och be om en undersökning av tanden ju förr desto bättre.
Det kan vara så enkelt att kronan är lite för hög/stor i bettfunktion och att den behöver justeras in genom lite slipning.
En röntgenbild kan visa om roten är ok eller om den re-infekterats under rotfyllningen, kanske finns en ytterligare kanal?
På rotbehandling finns ingen garanti så om den behöver göras om så blir det en ny patientavgift.
En medlem i Privattandläkarna är skyldig att ge ett garantiåtagande på två eller tre år beroende på datum för cementering på en porslinskrona eller motsvarande.
Skulle kronan behöva göras om inom den perioden så ska du vända dig till utförande vårdgivare. Nu har ju den tandläkaren slutat men garantiåtagandet ska ha
förordnats till efterträdare/pengar finnas för att uppfylla eventuella åtaganden efter avslutad verksamhet.
Vänd dig till kliniken och hör dig för om det blir aktuellt med en omgörning.