Inte nöjd efter tandställning

Fråga:

Hej, jag har skrivit hit förut men har sen dess försökt acceptera mina tänder men nu börjar det bli störande.

Fick tandställning för andra gången för att min tunga hade tryckt fram mina tänder, drog då ut 4 tänder, 2 uppe, 2 nere. Tandläkaren sa att det inte skulle bli någon skillnad på utseendet, vilket min mamma och jag noga frågade om. Tyvärr så blev det det; hakan är lutat inåt, näsan ser större ut, tänderna är dessutom snea, läpparna mindre, har huvudvärk nästan varje dag på grund av att munnen är så liten. Vet att det enda sättet att fixa det skulle vara implantat, men det måste väl kosta jätte mycket? Så min fråga är, finns det något sätt att få det billigare eller något sätt att fixa det här på? Finns det någon specialist man kan gå till om det här? Tack så jätte mycket i förväg för svar! Det har påverkat mig väldigt negativt sen jag tog bort tandställning och vågar knappt le eller titta på någon för jag mår så dåligt av det.

Svar:

Hej!
Det är svårt att föreställa sig konsekvenserna av en omflyttning av framtänderna men du borde ha informerats om att just läppstöd och profil kommer att ändras.
Sannolikt var behandlingen motiverad och riktig ur bettsynpunkt men den estetiska konsekvensen gillar du inte.
Implantat är inte på något sätt en lösning på ditt problem.
Ta kontakt med en specialist i tandreglering för en second opinion och bedömning av dagsläget och vad som eventuellt kan göras.
Ta med så mycket information du kan om hur utgångsläget och vad som gjorts.