Inflammation efter rotfyllning

Fråga:

Jag har rotfyllt en ”död” framtand med fasad på. Behandlingen utfördes feb 2014 och gick bra. Men tandköttet läckte aldrig helt det fanns en missfärgning som ej försvann. 2015 Fick jag en varböld som behandlades .
2016 tid hos specialist som tittade på roten med mikroskop och gjorde ”rent”. Tandläkaren fick bort ”främmande material” , hon trodde det var cement från fasaden. Men missfärgningen försvann ej och inflammationen kvarstod och åt på benet.
Nu i feb har jag varit hos paradentologen och han snittade upp skrapade rent och hittade ”material på roten”, inte heller han hittade ngn spricka. Han anser att inflammation kommer sig av ”skräpet” han hittade på roten. Min fråga, då detta med all sannolikhet beror på att tandläkaren som utförde rotfyllningen ej gjort rent ordentligt, är det möjligt för mig att ställa krav på ersättning för alla merkostnader. Tre dyra specialistbesök, om det stoppar här. Det är tandläkaren som utförde rotfyllningen som skickat mig vidare.MVH

Svar:

Det är svårt att ha en teori om detta utan att se en klinisk och en röntgen bild. Behandlingen kan anmälas av dig och någon av tandläkarna till Patientförsäkringen som gör en utredning och bedömning av om det är en behandlingsskada och om ersättning kan utgå.