Frågor

Fråga:

Hej!
Jag studerar tandhygienist på Karolinska Insitutet och jag har några frågor som jag behöver hjälp med men jag vet inte vart jag kan vända mig till.
Så jag undrar om ni har tid att svara på dessa frågor väldigt kort.
Här är frågorna tack på förhand!

1: Din patient berättar han nyligen diagnosticerats ed högt blodtryck .
Vid senaste mätningen låg blodtrycket på 140/95. Han har ännu inte fått någon medicinering för detta, men det planeras. Du har tänkt dig att vid detta behandling depurera hela bettet.

FRÅGA : finns det några risker du bör fundera kring och vilka är isåfall dessa ?

2: Om en patient har brist på trombocyter, vad är vanligaste kliniska fynden då?

3: Din patient är där för sin årliga kontroll och behandling. När du uppdaterar hälsodeklarationen berättar patienten att han behandlas med cellgifter pga leukemi ( blodcancer)

Fråga : Vad är viktigt att tänka på inför behandling av denna patient?

4: Du har börjat att depurera djupt i fickorna på en patient som i hälsodeklarationen uppgivit att han äter trombyl. Nu blöder det väldigt mycket. Och det ser inte ut att vilka stilla sig.

Fråga : ge förslag på blodstillande åtgärd du kan ta till?

Svar:

Det var ju innovativt att ”Fråga Tandläkaren ” och det händer ibland att studenter söker hjälp att besvara frågor de får under utbildningen. Men mitt svar är då att jag inte svarar på denna typ av kunskapsfrågor. Det är ju meningen att du i kurslitteratur och på föreläsningar mm ska kunna inhämta nödvändig kunskap.
Lycka till på provet!