Etsbro som lossnar inom 12 timmar…

Fråga:

Hej, jag vill veta om jag kan få pengarna tillbaka enl garantin. 1 års Garanti är det tydligen som gäller när man sätter in en Etsbro.
Den 4 okt denna månad satt jag in en etsbro, gäller en tand, morgonen därpå lossnade hela etsbron …detta inom 12 timmar.
Igår den 12 okt satt jag åter in etsbron.
Tandläkaren kunde inte säg
a varför den hade lossnat.
Jag frågade tandläkaren om det händer igen om jag hade ngn garanti enl konsumentköplagen och om jag kan få pengarna tillbaka? Jag menade att om den lossnar igen vill jag inte hålla på att sätta in etsbron om och om igen.Tandläkaren blev sur och grinig men svarade att det är 1 års garanti på etsbroar och att han kunde betala tillbaka men kanske inte hela beloppet på 6 545 kr.
Så imorse den 13 okt lossnade hela etsbron återigen ca 12 timmar efter ingreppet och nu vill jag veta om jag har rätt att få mina pengar tillbaka för jag vill inte sätta in etsbron igen??
Tacksam för svar.

Svar:

Hej,

Jag tycker att det är bäst att få den ersättning som är tänkt, och där med ordna till så att etsbron passar och att den håller i cementeringen. I och med att den verkar lossna direkt verkar ju inte konstruktionen vara riktigt i proportion till belastningen den utsätts för. Även om du har garanti på ett arbete innebär inte det att du får hela summan du betalt tillbaka. Du får ta diskussionen med din tandläkare.