delad tand

Fråga:

Hej!
Jag skulle rotfylla en tand.Men tråkigt nog så blev det så att tanden(förmodligen bet jag),delade sig.Jag fick penicillin ,men efter två dagar fick jag lite feber.(Jag skulle förstås bha behövt dra ut den). Fem dagar efter det att jag börjat att äta penicillin kunde jag få dra ut min tand.Då var den delad och den hade fyllts med blod.Nu äter jag penicillin (fortsätter), och tanden gick bra att dra ut.
Det som oroar mej är att jag ev( minns ej , var litet orolig ),sa något om att det hade hänt något med kökbenet.Jag vet inte om han sa det .Hursomhaver nu äter jag penicillin,det har gått tre dagar,sedan jag tog ut min tand.Jag har litet feber,bara lite.Jag vaknade en natt med en kall könsla inombords.Sedan fick jag feber.Jag minns ej om det var innan eller efter det att jag drog ut tanden.Min oro nu är om det kan vara något mer problem ,som att mitt blod skulle kunna smittas av bakterierna (jag gissar att det fanns sådana i blodet, i tanden).Och om det var något problem med själva tandbenet.Jag ska förstås ringa till den tandläkare jag nu går för imorgon .Men ville höra vad du tycker.

Svar:

Hej!

Det ligger ju nära till hands att misstänka tanden som orsak till febern men det kan ju lika gärna vara en förkylning virus som gett den andra omgången feber. Kontakta din tandläkare för kontroll och inspektion av området, eventuellt kan du behöva justera lägga till antibiotika om det fortfarande är infekterat i området efter tanden.