Bekymrad

Fråga:

hej!
vill först göra klart att jag är väldigt nöjd med min tandläkare.
Men för att förklara det hela så 2012 fick jag en bro insatt av specialistandvården.och bron har funkat ok ända tills februari mars nu i år 2018.
men började få ont i högersidan i bron o blev då undersökt och fick besked att den behövede rotfyllas på en stödtand i bron.var där tre gånger pga detta men det rann ut hela tiden.
Han begärde då ut journalerna från specialisterna och det visade sig att jag hade en fraktur i tandroten.ända sedan början av hela ”karusellen”så fick jag ett pris på 4500 för rotfyllningen.men nu sa han att det gällde ej längre utan han skulle ta det på patientförsäkringen.
och förra tisdagen kapade dom bron o drog ut tanden med rot o hela kittet.fick en tandprotes att ha så länge för han vill sätta implantat i gluggen.men vad som gör mig bekymrad är kostnaden om försäkringen ej tar det.han säger att jag ej skall betala ngt men när jag kommer ut i receptionen vill dom ha betalt.
hade grönt kort när dom gjorde bron. frågar om det ekonomiska vet att det ej är lätt för han i heller men vill vara förberedd om man själv skall betala o vill ej vara utan tänder.vad råder du mig att göra?chefen där verkar besvärad av att se mig där nu.har varit där mkt sedan maj juni.mvh

Svar:

Hej!
Det är alltid lite knivigt med ekonomin i väntan på ett beslut från Patientförsäkringen
och då tandvård behöver utföras under tiden.
Din behandlande tandläkare – som initierat försäkringen som en möjlighet – bör ta ansvar för detta och
göra en plan för hur behandlingens ekonomi ska skötas under tiden.
Kanske kan beslutet skyndas på?
Tala med din tandläkare/klinikchefen igen – kontakta eventuellt Patientförsäkringen.