Privattandläkarna söker ny VD

Privattandläkarna är en medlemsägd, medlemsstyrd och partipolitiskt obunden branschorganisation för privata tandvårdsföretag i Sverige. Genom att vara en samarbetspartner och ett bollplank för beslutsfattare inom politik och myndigheter är Privattandläkarna med och påverkar villkoren för tandvården. Vi representerar ca 75 procent av de privata tandvårdsföretagen och arbetar aktivt för fri prissättning, fri etableringsrätt, konkurrens på lika villkor och valfrihet för patienterna, vilket skapar förutsättningar för en fungerande tandvård. Vår verksamhet närmast medlemmarna bedrivs i 22 lokalavdelningar.

VD:s uppdrag och ansvarsområden
VD:s uppdrag är att förädla och vidareutveckla vår organisation, vårt erbjudande samt den viktiga position vi har inom svensk tandvård.

Vi söker dig med en gedigen ledarerfarenhet, förmåga att gå från strategi till handling och genom ett innovativt angreppssätt kan säkerställa att Privattandläkarna ständigt utvecklas. Vi har ett långsiktigt engagemang i den svenska tandvården med ett brett samverkansnätverk som vi hela tiden utvecklar. I rollen som VD ställs krav på ett ledarskap som präglas av lyhördhet och teambildande samt är positivt och proaktivt drivande.

VD ingår i ledningsgruppen som består av ytterligare tre personer; näringspolitisk chef, ekonomi- och administrativ chef samt affärsjurist.

Önskad kompetens och erfarenhet
· Tidigare erfarenhet som VD eller affärsområdeschef
· God vana av att arbeta med ekonomi och ekonomistyrning
· Dokumenterad erfarenhet av att leda, samla och utveckla team mot tydliga mål
· Har arbetat med förändringsarbeten
· Erfarenhet av ledarskap inom tandvård, hälsovård eller sjukvård är meriterande
· Erfarenhet av påverkansarbete är också meriterande

Personliga egenskaper
· Ansvarfull, affärsmässig, förändringsdriven och beslutsför
· Målorienterad, strukturerad och delegerande
· Engagerad och uthållig
· Kommunikativ och har god social förmåga
· Trygg, stabil och förtroendeingivande

Vill du göra skillnad inom vår bransch samt leda och utveckla verksamheten till nästa nivå är du varmt välkommen att söka rollen som vår nya VD.

För mer information kontakta Stefan Barholm, 070 759 13 37.

Sänd din ansökan till johan.bergby@ptl.se.

Sista ansökningsdag 20 augusti 2023.