Skadad nerv

Fråga:

För drygt 1 år sedan drog min tandläkare ut en tand, det blev en svår operation då tanden satt mycket hårt och långt bak så tandläkaren fick lov att dela tanden.
Brukar i vanliga fall inte be om bedövning men min tandläkare sa att jag fick lov i detta fall. Blev domnad i halva ansiktet efteråt men min tandläkare anser att inget har gått fel..Fick tandläkare till slut att skriva en remiss till en käkkirurg som konstaterade att tandläkaren kommit åt en nerv som styr tre olika ställen i ansiktet upp mot ögat, näsan och överläppen. Precis dom ställen som jag är domnad och kirurgen tror inte att det kan gå tillbaka då inget har hänt på så lång tid.
Jag mår jättedåligt av detta finns inget att göra, jag greppar varje halmstrå.

Svar:

Hej,

Tyvärr finns alltid risk för vissa biverkningar, vissa övergående och andra bestående. Biverkningen ska anmälas av tandläkaren. Du kan om du känner dig felbehandlad eller fått en besående skada kontakta din klinik och tandläkare som behandlat dig för att anmäla till vårdgivarens patientförsäkring i första hand och sedan kan du få hjälp av Patientnämnden eller Inspektionen för vård och omsorg (IVO).