Invisalign, hur fungerar det, pris mm?

Fråga:

Hej! Jag fick nyss höra om något som kallas för invisalign som ska vara mer effektiv och ge snabbare resultat än vanlig tandställning. Jag antar att priserna kanske skiljer sig från mottagning till mottagning men vad skulle det uppskattningsvis kunna kosta för en käke/tandrad? Mina tänder är nämligen lite snea framtill, växer på varandra och har två tänder som bara vuxit ned halvvägs (är 18 år gammal). Undrar liksom lite hur en skena kan ”dra” ned tänderna lika bra, om inte bättre än en vanlig tandställning kan?

Tack på förhand!

Svar:

Hej!

Har du fått ett fritt vårderbjudande tror jag inte du betalar något alls. Du ska i så fall erbjudas ett alternativ som du inte behöver betala någonting, sen om du inte vill att tandställningen ska synas kan du få betala en mellanskillnad till dyrare varianter på behandling.

Har du inte erbjudits ett fritt vårderbjudande (bettfelet bedöms som för litet för statligt bidrag), betalar du själv och priset kan säkert variera, men du betalar 100% tills du är 24 år då Försäkringskassan kan gå in och eventuellt betala en viss del om bettfelet bedöms som berättigat till stöd från Försäkringskassan.