Dra ut tänder

Fråga:

Hur lång tid behöver munnen /tandköttet för att läka innan man gör nästa behandling hos tandläkaren exempel: sätta in en krona eller brygga??
Drog mina tänder i överkäken som var kvar; ( hade en brygga från bak till framtand och två stift på andra sidan med tandkronor) har varit utan tänder från 17 november till idag 10 februari, har sagt att jag tycker det tar väldigt lång tid? Men får till svar att det tar ca 3 månader att läka??( Har inga framtänder plus de 3 närliggande tänderna, tog även bort bryggan , då jag ska sätta in ny protes) är även tandläkaren rädd och sett gör det inte bättre, ska tillbaka 22/2 !!!??????

Svar:

Hej,

Det är rätt att det behövs en läkning för att sätta implantat. Vanligtvis brukar man få någon forma av temporär protesersättning i väntan på den definitiva behandlingen. Implantat kan sättas på olika sätt, en är det en större konstruktion är det alltid bra om benet får läka och man kan då avgöra om benet även behövs byggas på i samband med implantatoperationen. 3 månader ser jag som en vanlig inläkningstid.